Πειραιώς: Εκτός τράπεζας οι μισοί από τους 140 εργαζόμενους-Μετέωροι οι άλλοι!

“Στάχτη στα μάτια” αποδεικνύονται στην πράξη οι … δεσμεύσεις της διοίκησης της Πειραιώς για αξιοποίηση των 140 τραπεζοϋπαλλήλων από τα 45 καταστήματα που έκλεισαν, καθώς ήδη οι μισοί έχουν τεθεί εκτός τράπεζας και οι υπόλοιποι παραμένουν στον «αέρα». 

Είκοσι περίπου ημέρες από τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της Πειραιώς στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, ότι οι 140 εργαζόμενοι δεν θα τεθούν σε αναγκαστική άδεια και είτε θα τοποθετηθούν σε διαθέσιμες θέσεις, είτε θα δουλέψουν με τηλεργασία, δεν έγιναν κινήσεις αξιοποίησής τους. Με αποτέλεσμα, κάτω από ισχυρή ψυχολογική πίεση και έντονη ανασφάλεια για το μέλλον τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 70 να εξωθηθούν σε «οικειοθελή» αποχώρηση, αναγκαζόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας. 

Όσο για τους υπόλοιπους, παραμένουν μετέωροι, περιμένοντας κάποιο μήνυμα εργασιακής αξιοποίησή τους, που δεν έρχεται. Και καθώς το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου είναι ανοιχτό, τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους, οι πιθανότητες να φύγουν… οικειοθελώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι αυξάνονται καθημερινά.   

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι στόχος της διοίκησης ήταν και παραμένει η απομάκρυνση και των 140 εργαζομένων από καταστήματα που έκλεισαν. Και για να επιτευχθεί με πονηρό και υπόγειο τρόπο, πιο … κομψά, αποσύρθηκε το μέτρο της αναγκαστικής άδειας, ώστε να καθησυχαστεί και η ΟΤΟΕ, καλλιεργήθηκαν προσωρινά απατηλές προσδοκίες και οι εργαζόμενοι μπήκαν στο «ψυγείο», πιεζόμενοι ασφυκτικά από τον χρόνο αναμονής. 

Στην πραγματικότητα εφαρμόστηκε μιά παραλλαγή του περυσινού σχεδίου με το προσωπικό του πρώην RBU, το οποίο η Πειραιώς άφησε για αρκετές μέρες στην αναμονή, απολύοντας τελικά 25 εργαζόμενους!

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της ΟΤΟΕ για το θέμα. Θα αναζητήσει τα αποτελέσματα των δεσμεύσεων της Πειραιώς, τις οποίες παρουσίασε και σε ανακοίνωσή της ή θα επιλέξει τη σιωπή, για να μην διαταραχθεί και το εορταστικό κλίμα; 

Πηγή: sofokleousin.gr

Διαβάστε επίσης