
(Ένα αναμνηστικό στιγμιότυπο, από τις πολλές φορές που βρεθήκαμε στα δικαστήρια για την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ)
Η Παρασκευή 20/9/2019 ήταν η ημέρα που είχε προσδιοριστεί για να εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο η αναίρεση που είχε ασκήσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατά των δύο αποφάσεων, του Πρωτοδικείου και του Εφετείου, οι οποίες είχαν εκδοθεί στο παρελθόν υπέρ του Συλλόγου μας και είχαν ακυρώσει τελεσίδικα το νέο καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που μας επιβλήθηκε πραξικοπηματικά το 2015.
Στη διαδικασία, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ μας άσκησαν η Ομοσπονδία μας Ο.Σ.Τ.Ο.Ε., ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής και η Ιονική Ενότητα. Παρόντες ήταν, εκτός από στελέχη των παραπάνω Συλλόγων και η Πρόεδρος & ο Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών – Eurobank.
Ως συνήθως, οι δικηγόροι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ζήτησαν και δυστυχώς έλαβαν αναβολή για τις 02/10/2020, με το αιτιολογικό ότι ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank άσκησε δεύτερη αυτοτελή αναίρεση, (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) και πρέπει να συνεκδικαστούν.
Πρόκειται για ένα από τα γνωστά νομικά τερτίπια τους, με τα οποία πετυχαίνουν συνεχώς αναβολές των προσδιορισμένων δικών, που οι δικαστές απροβλημάτιστα – αν μη τι άλλο – και απλόχερα, χορηγούν.
Όμως η Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι έχει δίκιο και ενεργεί νόμιμα, γιατί πασχίζει με όλα τα μέσα, μα με όλα, να πετυχαίνει αναβολές;
Πάντα υπολογίζουν μη τυχόν και κάποιος δικαστής διαβάσει και κατανοήσει τα γεγονότα και αποφασίσει σε βάρος τους, όπως έγινε τόσο Πρωτόδικα όσο και Εφετειακά, με το νέο καταστατικό που μας επέβαλαν το 2015, το οποίο και πάλι πραξικοπηματικά επανέφεραν το 2018, όμως έχει επίσης προσβληθεί από τους Συλλόγους και εκκρεμοδικεί.
Προσπαθούν λοιπόν με όλα τα μέσα και τους τρόπους να αποτρέψουν τη δικαίωση των συνταξιούχων και να κερδίσουν καιρό για να υλοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις, που όπως οι ίδιοι ξεκάθαρα δήλωσαν στο Συνέδριο Αντιπροσώπων της 23.06.2019, είναι η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, χωρίς τους σημερινούς συνταξιούχους, εξαϋλώνοντας ακόμη και τα 47,5€ που καταβάλουν στους λεγόμενους «κόκκινους» συνταξιούχους, οι οποίοι φέρεται να έχουν καταναλώσει σε συντάξεις τις εισφορές τους.
Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας, μαζί με την Ομοσπονδία μας ΟΣΤΟΕ και όλους τους Συλλόγους Συνταξιούχων και Εργαζομένων που τάσσονται υπέρ της Δημόσιας Κοινωνικής Επικουρικής Ασφάλισης, συνεχίζει τις νομικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές προσπάθειές του για:
-
Να λάμψει η αλήθεια
-
Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συνταξιούχων
-
Να προασπιστεί η Επικουρική μας Σύνταξη, με την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αγγελική Οικονόμου Ευαγγελία Μερκούρη




