Μεγαλείο ψυχής και χαρακτήρα! Νίκο μας έκανες περήφανους!

Ο αγαπητός μας συνάδελφος ΝΙΚΟΣ ΤΑΚΟΛΑΣ μας έκανε όλους πολύ περήφανους με την ξεχωριστή του πράξη, που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΑΞΙΕΣ & ΗΘΟΣ, που διαθέτουν ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!

Ο δικός μας Νίκος, πριν λίγες ημέρες, μαζί με έναν φίλο του, γυρνούσε υπό βροχή,  βραδάκι στο σπίτι του, στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, όταν βρήκε μπροστά του στο δρόμο, ένα σάκο μισανοιγμένο, που μέσα του και γύρω του υπήρχαν διασκορπισμένες πολλές δεσμίδες με χρήματα (όπως αποδείχτηκε ήταν 45.000€). 

Μέσα στην καταρρακτώδη βροχή, μάζεψαν το σάκο και τις δεσμίδες που ήταν χυμένες και βρεγμένες στο δρόμο, βάζοντάς τες άλλες στον σάκο κι άλλες στις τσέπες του μπουφάν του. Μούσκεμα κι ο ίδιος ανέβηκε στο σπίτι του, όπου μαζί με τη γυναίκα του και το φίλο του, χωρίς δεύτερη σκέψη, κάλεσαν την αστυνομία και παρέδωσαν τα χρήματα καθώς και τα έγγραφα (ταυτότητα κλπ) που περιείχε ο σάκος.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη διαδικασία, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Καλαμαριάς, όπου έγινε η καταμέτρηση των χρημάτων και ειδοποιήθηκε ο άνθρωπος που τα είχε χάσει, ο οποίος μετά από λίγο εμφανίσθηκε ταραγμένος, έκπληκτος και συγκινημένος. Προσφέρθηκε μάλιστα να δώσει στον Νίκο μέρος των χρημάτων, όμως εκείνος αρνήθηκε….

Ο άνθρωπος που τα έχασε είναι ένας βιοπαλαιστής οικογενειάρχης με παιδιά, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου και μου εξιστόρησε ο ίδιος τα συμβάντα. Η συγκίνησή του ήταν μεγάλη, γνήσια και εμφανέστατη ακόμη και μέσα από την τηλεφωνική γραμμή. Όμως ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ευγνωμοσύνη του απέναντι στο Νίκο, ο οποίος ανέλπιστα, βρήκε και του επέστρεψε τους κόπους ολόκληρης της ζωής του. 

Όπως μου είπε, είχε βγει με τα παιδιά του με το αυτοκίνητο και σε ένα φανάρι που ήταν σταματημένος, κάποιο αυτοκίνητο τον τράκαρε και τον πέταξε απέναντι σε άλλα. Ίσως ο σάκος να έπεσε από το πορτμπαγκάζ ή να κλάπηκε από κάποιον την ώρα του τροχαίου,  όμως εκείνη την ώρα έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι δεν σκοτώθηκαν, αφού είχαν χτυπήσει. Όταν ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα και πήγε, δεν πίστευε ότι υπήρχε άνθρωπος που βρήκε τα χρήματα και τα επέστρεψε και επιπλέον δεν δεχόταν την νόμιμη αμοιβή ως εύρετρα. 

Όλη αυτή η ιστορία τελείωσε στις 5.00 τα χαράματα, οπότε επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Λίγο αργότερα ξαναχτύπησε το τηλέφωνο του ανθρώπου που είχε χάσει τα χρήματα. Ήταν και πάλι ο συνάδελφός μας ο Νίκος. Τι είχε συμβεί; Είχε βρει στο βρεγμένο μπουφάν του κάποια δεσμίδα με 3.000€, που είχε απομείνει εκεί όταν την μάζεψε από το δρόμο και την ξέχασε, καθώς άλλαξε τα βρεγμένα ρούχα του και το μπουφάν, πετώντας τα στο πάτωμα, για να πάει στο τμήμα. Τον κάλεσε λοιπόν και πάλι και του επέστρεψε και αυτά τα χρήματα. “Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Να τον έχει ο Θεός πάντα καλά!” μου είπε, βαθιά συγκινημένος. 

Παρακάτω παραθέτω ένα κείμενο που μου έστειλε ο άνθρωπος που έχασε το σάκο με τα χρήματα.

Αγαπητέ συνάδελφε Νίκο

Η πράξη σου είναι μια πράξη που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τον καθένα. Την χαρακτηρίζει ανθρωπιά, εντιμότητα, ήθος, μεγαλείο ψυχής & χαρακτήρα!

Από εμένα προσωπικά αλλά και όλους τους συναδέλφους σου, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ μέσα από την καρδιά μας!  Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι το καλό που έκανες θα στο ανταποδώσει ο Θεός σε εσένα και την οικογένειά σου. 

Η οικογένεια των “Εθνοκαρτικών” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

είναι πολύ περήφανη για εσένα.

Με πολλή εκτίμηση

Αγγελική Οικονόμου

Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων

πρώην Εθνοκάρτας


Το κείμενο που μου έστειλε ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα

Με αφορμή τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, και λόγω του ότι δύσκολα πλέον ακούγονται ευχάριστες ειδήσεις που να μας κάνουν να πιστέψουμε πως ακόμα δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά σε αυτόν τον κόσμο, κρίνω απαραίτητο να κοινοποιήσω το εξής περιστατικό, που προσωπικά μου συνέβη, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και προς παραδειγματισμό όλων μας.

Απόγευμα Σαββάτου στις 9/1/21 και ενώ επιστρέφαμε οικογενειακώς στο σπίτι με ιδιωτικό όχημα, ξαφνικά γινόμαστε μέρος ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος με εμπλεκόμενα άλλα τρία οχήματα. Σε αυτό, καταστρέφεται ολοκληρωτικά το πίσω μέρος του αμαξιού ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον επιτήδειο να κλέψει εν ριπή οφθαλμού μια τσάντα που φυλάσσονταν στο αμάξι, η οποία περιείχε πολύτιμα εργασιακά έγγραφα, διπλώματα οδήγησης, άδειες, κλειδιά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ, αποτέλεσμα πολλών χρόνων δουλειάς και μόχθου. Παρά ταύτα και κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, η τσάντα αυτή βρέθηκε κατεστραμμένη μεν, άθικτη δε ως προς το περιεχόμενό της στην περιοχή της Καλαμαριάς επί της οδού Σοφούλη, από όπου και κατά ευτυχή συγκυρία περνούσαν δύο κύριοι, οι οποίοι και εντόπισαν την τσάντα μέσα στην μέση του δρόμου.

Οι κύριοι αυτοί, Νικόλαος Τακόλας και Νικόλαος Μπακανιάρης -στους οποίους χρωστούμε αιώνια ευγνωμοσύνη-  χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καθ’ ότι έβρεχε καταρρακτωδώς, περισυνέλλεξαν το διασκορπισμένο και παρ’ ολίγον κατεστραμμένο περιεχόμενο και κατέφυγαν στην οικία τους, όπου και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Το ίδιο πρόθυμα ακολούθησαν στο τμήμα όπου χρειάστηκε η κατάθεσή τους. Σαν να επρόκειτο για δική τους υπόθεση δαπάνησαν χρόνο και κόπο και είμαστε απείρως ευγνώμονες γι’ αυτό. Φυσικά τόσο το περιεχόμενο όσο και το ποσό επεστράφησαν ολόκληρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για αυτή την ταλαιπωρία, αρνήθηκαν πεισματικά και ομόφωνα να δεχθούν οποιοδήποτε ελάχιστο χρηματικό ποσό εκούσια και δικαιωματικά τους προσφέρονταν. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω πως ενώ πάνω στη βιασύνη του ο κ. Νικόλαος Τακόλας για να περισώσει το γρηγορότερο τα χρήματα, τοποθέτησε ενστικτωδώς ένα δεματάκι των 3.000 ευρώ στην τσέπη του ξεχνώντας το εκεί. Μάλιστα ακούγοντας στην καταμέτρηση πως λείπει ένα ποσό επέστρεψαν στο σημείο όπου βρέθηκε η τσάντα πιστεύοντας πως έχει διαφύγει της προσοχής αυτών. Την επόμενη μέρα βέβαια αφού τα βρήκε στην τσέπη του ενημέρωσε ο ίδιος τόσο εμάς όσο και την αστυνομία, οι οποίοι ομολόγησαν πως δεν τους έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι για να σώσουν τον κόπο και τον ιδρώτα πολλών χρόνων δουλειάς.

Τέλος, σε σύντομη επικοινωνία μαζί τους μας εκμυστηρεύτηκαν πως: « Είμαστε ταγμένοι να βοηθούμε τον κόσμο όπως μπορούμε!»  και αυτό το απέδειξαν περίτρανα με τις πράξεις τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, ευχόμαστε κάθε καλό στις οικογένειές τους και μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα και έμπνευση σε όλους μας.

Διαβάστε επίσης

ΟΣΤΟΕ: Συμμετοχή των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων στην κινητοποίηση της ΑΓΣΣΕ έξω από το ΣτΕ, την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 11πμ.

Συνάδελφοι παραθέτουμε τα καλέσματα της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ και της ΑΓΣΣΕ και σας καλούμε κι εμείς με τη σε... Read More