Το ΤΧΣ μπλοκάρει την εκλογή Π. Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζήτησε την αναβολή του Δ.Σ. της τράπεζας, για 3 ημέρες, μπλοκάροντας την εκλογή του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου προέδρου.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ υπογράμμισαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του ταμείου, κίνηση που παραπέμπει σε απειλή για την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την καταψήφιση του νέου προέδρου. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής να επιλέξει αντίθετα στην εισήγηση του ΤΧΣ που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας ελέγχοντας ποσοστό άνω του 40% των μετοχών.

Στην πρωινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕ το ΤΧΣ πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο, ωστόσο τα μέλη του με συντριπτική πλειοψηφία, 12 έναντι 2, επέλεξαν τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο, αντίθετα στην εισήγηση του ταμείου – μετόχου. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΤΧΣ το οποίο απείλησε με έκτακτη Γενική Συνέλευση και καταψήφιση του νέου Δ.Σ. αντίδραση που όμως δεν εμπόδισε την διοίκηση της Εθνικής να προχωρήσει στη σύγκληση του Δ.Σ. αργά το απόγευμα για την συγκρότηση του νέου σώματος και την εκλογή του κ. Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου.

Ωστόσο, οι αντιρρήσεις του ΤΧΣ όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά στο ΔΣ σημειώθηκε κλιμάκωση και το ΤΧΣ επέβαλε την αναβολή του.

Πηγή: Η Καθημερινή – Γιάννης Παπαδογιαννης

Διαβάστε επίσης