Με εξώδικο στην ΕΤΕ ζητούν προμήθειες για το ΛΕΠΕΤΕ ύψους 1,5 δις ευρώ από πωλήσεις προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας δικαιούχοι της επικούρησης του ΛΕΠΕΤΕ ( Λογαριασµός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ), μέσω του δικηγόρου τους, κοινοποίησαν εξώδικο στην Εθνική Τράπεζα εν όψει και της επικείμενης πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, με το εξώδικο οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ ζητούν από την Τράπεζα να μην προβεί στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν καταβάλλουν στον ΛΕΠΕΤΕ τις προμήθειες που αναλογούν από το 2005 και μετά, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρουν στο εξώδικο, σε διαφορετική περίπτωση θα στραφούν κατά της εταιρείας που τελικά θα αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος επενδυτής ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με επιπρόσθετα χρέη.

Στο εξώδικο γίνεται αναφορά στο άρθρο 5 – Πόροι του Κανονισμού Λειτουργίας του ΛΕΠΕΤΕ. Σύμφωνα με αυτό ο ΛΕΠΕΤΕ θα έπρεπε να ενισχύεται με «Ποσόν εκ τω προμηθειών εξ ασφαλιστικών εργασιών διενεργούμενων μέσω των Υπηρεσιών της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, καθοριζόμενου εκάστοτε υπό της Διοικήσεως της Τραπέζης ταύτης».

Πρόκειται για πόρους οι οποίοι όπως επισημαίνεται ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λόγω του κύκλου εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως επισημαίνεται στο εξώδικο, ενώ «η ΕΤΕ ανέλαβε την υποχρέωση να αποδίδει ποσόν εκ των εσόδων από τις ασφαλιστικές εργασίες που διενεργούσαν οι υπάλληλοί της, ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της αυτή. Με τον τρόπο αυτό στέρησε τον ΛΕΠΕΤΕ από σημαντικά κεφάλαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σχετικές εργασίες ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ το ποσοστό προμηθειών επ’ αυτών στην αγορά κυμαίνεται στο 25- 30% περίπου».

Πηγή: asfalisinet.gr

Διαβάστε επίσης

Τράπεζες: Μαζικές «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων και το 2021. Αποκαλυπτικές δηλώσεις στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Έτος συνέχισης των μαζικών «εκκαθαρίσεων» τραπεζοϋπαλλήλων θα είναι το 2021, με τον εκπρόσωπο των τραπεζιτώ... Read More