Ανακοίνωση Νο 326/13.12.2016: Ομαδικό Ασφαλιστήριο για Νοσοκομειακή Περίθαλψη με INTERAMERICAN.

Ανακοίνωση Συλλόγου Νο 318/01.11.2016: Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13/12/2016                            ΑΡ. ΕΞΕΡΧ: 326

 ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ INTERAMERICAN

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σε συνέχεια της υπ’ αρ.  309/30.06.2016 ανακοίνωσής μας, με την οποία ζητούσαμε την εκ μέρους σας  εκδήλωση ενδιαφέροντος, ώστε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα  σύναψης Ομαδικού Ασφαλιστηρίου,  για την κάλυψη  της  Δευτεροβάθμιας Νοσοκομειακής Περίθαλψης, που συμβαλλόμενοι θα είναι η Ασφαλιστική Εταιρία και ο Σύλλογος, ο οποίος  θα συγκεντρώνει και θα καταβάλει τα ασφάλιστρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα εξής:

Ύστερα από αξιολόγηση των προσφορών που συγκεντρώσαμε από  διάφορες Ασφαλιστικές Εταιρίες, προκρίναμε εκείνη της INTERAMERICAN  κι αποφασίσαμε να συνάψουμε μαζί της  Ομαδικό Ασφαλιστήριο Νοσοκομειακής Περίθαλψης  για όποια μέλη μας το επιθυμούν, με τα παρακάτω γενικά χαρακτηριστικά:

* Το ετήσιο ατομικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 262,08€ (μηνιαίο 21,84€ Χ 12) και θα πληρωθεί σε 2 εξαμηνιαίες δόσεις των 131,04€. Προσοχή!!! Ελάχιστη προϋπόθεση γι αυτήν την τιμή είναι η ασφάλιση 46 ατόμων τουλάχιστον.   Το κόστος θα αυξομειώνεται κατά τι, ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων.                           

* Ετήσιο ατομικό πλαφόν έως 15.000€ (Τόσο είναι περίπου το ετήσιο πλαφόν της ΕΠΑΣΠΠΕ).

* Δεν υπάρχει απαλλασσόμενο ποσό που να επιβαρύνει αρχικά  τον ίδιο τον ασφαλισμένο και να ενεργοποιείται το Ομαδικό μετά από αυτό. Δηλαδή το Ομαδικό αποζημιώνει από το πρώτο €.

* Νοσοκομειακή περίθαλψη ( 2κλινο δωμάτιο) σε  γνωστά Ιδιωτικά Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. Το ποσοστό κάλυψης ξεκινά από 80% για τα συμβεβλημένα, 60% για τα μη συμβεβλημένα και μπορεί να φτάσει το 100%, αν το ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ ή άλλος φορέας συμμετάσχει τουλάχιστον με το ποσοστό της δική σας συμμετοχής ( 20% στα συμβεβλημένα ή 40% στα μη συμβεβλημένα). Οι αμοιβές χειρούργου και αναισθησιολόγου γίνονται βάσει πινάκων, με προσκόμιση αποδείξεων.

* Χειρουργικές επεμβάσεις  μίας ημέρας, χωρίς νοσηλεία – διανυκτέρευση.

* Ημερήσιο Νοσοκομειακό Επίδομα καθώς και Χειρουργικό Επίδομα σε περίπτωση μη προσκόμισης εξόδων (π.χ.  νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο με χρήση μόνο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ  χωρίς να ενεργοποιηθεί το Ομαδικό).

* Η ηλικία κάλυψης είναι μέχρι 70 ετών. Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης συζύγων καθώς και παιδιών έως 25 ετών, με καταβολή ασφαλίστρου.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ INTERAMERICAN  

Συνάδελφοι, σας αποστέλλουμε σχετικό Ενημερωτικό Έντυπο, Αίτηση Ένταξης  καθώς και Δήλωση Κατάστασης Υγείας. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο θα πρέπει να συμπληρώσετε την Αίτηση Ένταξης  και τη Δήλωση Κατάστασης Υγείας και να τις ταχυδρομήσετε:

INTERAMERICAN                                                                                                                                                                                            

ΥΠ’ΟΨΗ Κας ΒΙΒΗΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ                                                                                                                                                                             

 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 28                                                                                                                                                                

16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον, υπογραμμίζουμε ότι πρέπει με ειλικρίνεια να συμπληρώσετε την Δήλωση Κατάστασης Υγείας,  γνωστοποιώντας στην Ασφαλιστική  τις παθήσεις  από τις οποίες  πάσχετε και  λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αυτές τις πληροφορίες θα τις γνωρίζει μόνο η INTERAMERICAN, θα αξιολογηθούν απ’ αυτήν  και θα υπάρξει απευθείας απάντηση σε εσάς τους ίδιους  για την έγκριση ή όχι της αίτησής σας.

Η αποστολή των αιτημάτων σας πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 30.01.2017

Η αποπληρωμή της συμμετοχής σας στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο θα γίνει ως εξής:

Όσοι από εσάς ανταποκριθείτε και εγκριθεί η αίτησή σας, θα καλεστείτε το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου από την Ταμεία του Συλλόγου μας και υπεύθυνη του προγράμματος Κα Κλειώ Παπαδοπούλου, να καταθέσετε στον λογαριασμό που θα σας υποδείξει την 1η εξαμηνιαία δόση. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης είναι 131,04€ αν ασφαλιστούν 46 άτομα, αλλά θα αυξομειωθεί κατά τι, ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων. Με τον ίδιο τρόπο θα καλείστε κάθε εξάμηνο να καταβάλετε τα ασφάλιστρα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής θα διακόπτεται η ασφάλιση. Δεδομένου ότι θα γίνεται με αυτόν τον τρόπο η εξόφληση των ασφαλίστρων, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε τον ΑΡΙΘΜΟ ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ σας,  που αναγράφεται στην Αίτηση Ένταξης στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο.

Συνάδελφοι, όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, οι διαδικασίες δεν είναι εύκολες, όμως με την προσπάθεια  μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Πιστεύουμε ότι τελικά μπορεί  να φτιαχτεί  ένα  λειτουργικό Ομαδικό Ασφαλιστήριο. Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στη Συνάδελφό μας Κα Βιβή Πανταλάκη, που είναι υπεύθυνη εκ μέρους της INTERAMERICAN για το Ασφαλιστήριό μας, στο τηλέφωνο 6946846661.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ Κο Ν. Κήπο, με τον οποίο συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας του Συλλόγου μας  με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΕΤΕ, τόσο στη νοσηλεία στην Κλινική «Υγείας Μέλαθρον», όσο και σε διαγνωστικές εξετάσεις ή τσεκ απ. Σε ότι αφορά τη νοσηλεία στην Κλινική, μας απάντησε ότι δεν έχουν σύμβαση με το ΙΚΑ – ΕΟΠΥ και ούτε πρόκειται να κάνουν, επομένως μπορούμε να νοσηλευόμαστε ιδιωτικά, χωρίς χρήση του Κύριου Ασφαλιστικού μας Φορέα,  πληρώνοντας  εξολοκλήρου με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Τα παραστατικά μπορούν να προσκομιστούν απολογιστικά σε Ασφαλιστικές Εταιρίες, στις οποίες  μπορεί κάποιοι να έχετε ασφαλιστήρια συμβόλαια. (Επομένως και στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο του Συλλόγου αν ενταχθείτε). Μας απέκλεισε δε την περίπτωση διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων ή τσεκ απ στα ιατρεία τους. Ύστερα απ’ αυτό, ζητήσαμε να έχουν τουλάχιστον κάποια έκπτωση, τα μέλη μας που επιθυμούν να νοσηλευτούν στην Κλινική του ΤΥΠΕΤ και αναμένουμε απάντηση.

Συνάδελφοι, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών μας – μέσα σε δύσκολες συνθήκες – αφενός για την προστασία των συντάξεων μας, αφετέρου για την εξασφάλιση καλλίτερων υπηρεσιών υγείας, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο Πρόσθετης  Νοσοκομειακής περίθαλψης, που θα λειτουργεί είτε με ταυτόχρονη χρήση του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ είτε όχι.  Πιστεύουμε ότι η  Ομαδική  Πρόσθετη Ασφάλιση, μαζί  με την κάλυψη του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ,  μπορούν να προσφέρουν αθροιστικά, σε εμάς και τις οικογένειές μας,  μια καλλίτερη νοσοκομειακή κάλυψη,  όταν και εφόσον αυτή χρειαστεί.

           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Αγγελική Οικονόμου          Ευαγγελία Μερκούρη

 

Ενημερωτικό Έντυπο Προγράμματος INTERAMERICAN:interamerican-enhmerotiko 

Αίτηση Ένταξης στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο: 2016_%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7_%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7%cf%83 

Δήλωση Κατάστασης Υγείας: 2016_%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7_%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%83_%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83

 

Διαβάστε επίσης