Ενημέρωση για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ethnokarta_logo_circle_petrol

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, πέραν των δικαστικών ενεργειών που συνεχίζονται, σας ενημερώνουμε ότι:

Στις 11.04.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΣΤΟΕ με τον τότε Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων  των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλληλων,  κατατέθηκε και αναλύθηκε στον Υπουργό, για μια ακόμη φορά, το αίτημά μας, για ένταξη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, μετά την σύνταξη της σχετικής αναλογιστικής μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου. Για το θέμα αυτό η Γ. Γ. Εργασίας κ. Π. Καρασιώτου απάντησε ότι το Υπουργείο γνωρίζει το θέμα και θα προχωρήσει η διαδικασία της αναλογιστικής μελέτης.

-Στις 23.05.2023 η ΟΣΤΟΕ σε συνεργασία με το Σύλλογό μας, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο, με την οποία έθεσε κάποιες απαραίτητες παραμέτρους, προκειμένου αφενός να προασπιστούν τα συμφέροντα των συνταξιούχων αφετέρου να συμβάλλει στην επικείμενη αναλογιστική μελέτη, την οποία είχε τοποθετηθεί το Υπουργείο ότι θα συντάξει. 

-Στις 30/8/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΣΤΟΕ με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όπου έγινε συζήτηση για την αναλογιστική μελέτη που αφορά τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και θα επαναληφθεί, αφού γίνουν οι σχετικές ενημερώσεις για την διαχρονική εξέλιξη του θέματος και ειδικότερα, πως είχε καταλήξει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου στην πραγματοποίηση της αναλογιστικής μελέτης.

-Στις 20.10.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΣΤΟΕ με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκο Μηλαπίδη. Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδία μας ζήτησαν  να υλοποιηθεί η δέσμευση   της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, για την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης,  με σκοπό την ένταξή μας στο Κρατικό Επικουρικό Ταμείο.  Ο κ. Γενικός έθιξε μια σειρά θέματα για το ορθό ή μη μιας τέτοιας ενέργειας με πρωτοβουλία του Υπουργείου και όχι των ασφαλισμένων, με δεδομένη τη μορφή του ταμείου ως αυτοδιοικούμενο αλλά και των νομικών προσφυγών που έχουν γίνει από μέλη σε βάρος της διοίκησης του ταμείου. Μετά από πρόταση της ΟΣΤΟΕ συμφωνήθηκε να υπάρξει και για το θέμα αυτό ειδική συνάντηση, με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων Συλλόγων, προκειμένου να απαντηθούν τα θέματα που βάζει το Υπουργείο, να υποβληθούν προτάσεις και να αναζητηθεί λύση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι βέβαιο ότι, οποιοδήποτε στέλεχος των Υπηρεσιών του Υπουργείου διαβάσει, αφενός τα οικονομικά στοιχεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που προσκομίσαμε με την ΟΣΤΟΕ στο Υπουργείο (τα οποία σημειωτέο δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεθούν γιατί αποκρύπτονται σκόπιμα από την Διοίκηση του Ταμείου) αφετέρου την Γνωμοδότηση του Διδάκτορος Νομικής κ. Ανδρέα Ματθαίου, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο,  παρά να παραδεχτεί όχι μόνο το δίκαιο του αιτήματος των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής του, αλλά και την αδιαμφησβήτητη δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου για την επίλυσή του. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση. Αναμένουμε λοιπόν να υλοποιηθεί η ειδική συνάντηση για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  που συμφωνήθηκε μεταξύ ΟΣΤΟΕ και Υπουργείου και να καλεστεί και ο Σύλλογός μας να συμμετάσχει σε αυτήν.

Πέραν των συνεχιζόμενων δικαστικών ενεργειών,  υπό την αιγίδα της ΟΣΤΟΕ και σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Συνταξιούχων & Εργαζομένων που υπερασπίζονται την Δημόσια Κοινωνική Επικουρική Ασφάλιση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας  προς την Πολιτεία, ώστε να δοθεί δίκαια  λύση, με την ένταξή μας στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, με τους όρους & προϋποθέσεις που έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι σε αυτόν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

          Αγγελική Οικονόμου       Ευαγγελία Μερκούρη

Διαβάστε επίσης