Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Τ.Ε.-Π.Π.Ε. Νο 22/26.11.2015

Παραθέτουμε πιο κάτω την ανακοίνωση Νο 22/26.11.2015 του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Τ.Ε.-Πρώην Προσωπικού Εθνοκάρτας.

Στην ανακοίνωση αυτή έχουμε απαντήσει με την Νο 289/04.12.2015 ‘Ανοικτή Επιστολή προς τους εν ενεργεία Συναδέλφους” που θα βρείτε σε άλλη ανάρτηση.

Το Δ.Σ. 

banner21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 – ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – ΕΠΑΣΠΠΕ

Αρ. 22 / 26.11.15

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο και γι’ αυτό καταγγέλλουμε τις ανακοινώσεις τύπου ΕΑΠ ως προβοκατόρικες ενέργειες.

Emails που προωθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις των συνταξιούχων -αναφέροντας ανακρίβειες και αποκρύπτοντας την αλήθεια – εξυπηρετούν με δόλιο τρόπο τα σχέδια τους, να προκαλέσουν δηλαδή σύγχυση στα μέλη μας και πιθανότατα να θέσουν σε κίνδυνο το δικό μας σκοπό.

Ο Σύλλογός μας και όλα τα μέλη του Δ.Σ. ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήραμε ομόφωνα στη Γενική μας Συνέλευση, με γνώμονα το καλό όλων των συναδέλφων, σύμφωνα με τις αξίες που πάντα κατεύθυναν τη συλλογική μας δράση και την καθαρή συνείδησή μας.

Η λασπολογία σε βάρος των μελών του Δ.Σ. και του Προέδρου, δεν μας αγγίζει. Οφείλουμε όμως στους συναδέλφους μας να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, εξιστορώντας τα γεγονότα , ενόψει και της κρίσιμης συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

  1. Στις 17/11/2015 συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα (αίτηση προσωρινής διαταγής) των συνταξιούχων εναντίον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη μη εκτέλεση της απόφασης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στις 13-10-2015 και τη μη επιστροφή των εισφορών στα μέλη μας (μόνο το 3%), μέχρι και την εκδίκαση της αγωγής που πρόκειται να κάνουν!! Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα επίσημα πρακτικά από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, επομένως δεν υπήρχε επίσημη απόφαση επί της οποίας να μπορεί να γίνει συζήτηση.

Στο δικαστήριο έγινε «παρέμβαση» του δικού μας Συλλόγου με την παρουσία του δικηγόρου μας και μέλους του Δ.Σ. ως μάρτυρα. Ο Δικαστής δεν επέτρεψε στον μάρτυρα να μιλήσει αλλά μόνο στον δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε να εκτελεστεί η απόφαση, κάτι που εξάλλου έχουμε ζητήσει με την αγωγή που έχουμε ήδη καταθέσει στηριζόμενοι στην αίτηση που έχουμε υποβάλει από το 2013, βάσει του τότε ισχύοντος καταστατικού.

  1. Ταυτόχρονα, ο δικός μας Σύλλογος έκανε ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) για την εκτέλεση της απόφασης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ της 13/10/2015 και την επιστροφή των εισφορών μας (3%). Το δικαστήριο θα συζητήσει τα μέτρα στις 16/12/2015.
  2. Μετά την πρώτη απόρριψη, οι συνταξιούχοι επανήλθαν με νέα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή), έτσι ώστε μεταξύ άλλων να μην επιτραπεί η επιστροφή των εισφορών μας (3%) και πάλι να μην εκτελεστεί η απόφαση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ της 13/10/2015 !! Η «παρέμβαση» του Συλλόγου μας – πάλι μέσω του δικηγόρου μας και του μέλος του Δ.Σ. – ήταν στην ίδια κατεύθυνση, αλλά αυτή τη φορά ζητήθηκε η ταυτόχρονη μείωση του βοηθήματος των συνταξιούχων κατά 50% από ότι είναι σήμερα, μέχρι να παρθεί τελική απόφαση για το αίτημά μας. Αυτό θεωρούμε ότι είναι δίκαιο, εφόσον κέρδιζαν οι συνταξιούχοι την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης και την μη επιστροφή των εισφορών μας. Η απόφαση – όπως μας ενημέρωσαν – ήταν πάλι απορριπτική, εναντίον των συνταξιούχων.

Συνάδελφοι, επειδή η γνώση είναι η ασπίδα της αλήθειας , είναι το αντίδοτο
σε όλες εκείνες τις ενέργειες που προσπαθούν να χαλκεύσουν και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, γι’ αυτό και θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω.

  • Ο Σύλλογός μας σαφώς επιδιώκει να εκτελεστεί η απόφαση που πληροφορηθήκαμε ότι ελήφθη για την ικανοποίηση του αιτήματός μας στις 13/10/2015. Γι’ αυτό άλλωστε οι συνταξιούχοι ξοδεύουν χρήματα σε δικηγόρους και σε συνεχόμενες αιτήσεις προσωρινής διαταγής. Αν δεν υπήρχε τέτοια απόφαση γιατί να πετάνε τα χρήματά τους!!!
  • Στην ανακοίνωση του Συλλόγου μας της 15/10/2015, αναφέραμε έντιμα ότι «…Σύμφωνα με πληροφορίες…» πάρθηκε από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ απόφαση υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματός μας. Εξάλλου, είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις άλλων Συλλόγων που εκπρόσωπός τους ήταν παρών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η ΕΑΠ είχε «σπεύσει» να προωθήσει. Ποιός λοιπόν «..πουλάει στα μέλη του..»: Ο Σύλλογός μας που ενημερώνει έντιμα για τα γεγονότα ή η ΕΑΠ που «προωθεί» τις ανακοινώσεις των άλλων (συνταξιούχων ή εν ενεργεία), χωρίς να γνωρίζει τα γεγονότα και λειτουργεί διασπαστικά και – «προβοκατόρικα»;
  • Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του δικηγόρου μας και του μέλους του Δ.Σ. που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, ουδέποτε αναφέρθηκε ότι «..ο Μπαζίγος πουλάει στα μέλη του…», όπως γράφτηκε στην ανακοίνωση των συνταξιούχων. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για τέτοιου τύπου «τουφεκιές», που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Την επιχειρηματολογία των συνταξιούχων την αντικρούομε ως εξής:

▪ Με τη δική μας αποχώρηση δεν τίθεται σε κίνδυνο το Ταμείο ούτε οδηγείται σε διάλυση. Ο μικρός αριθμός (138) των εν ενεργεία μελών του Συλλόγου μας δεν είναι ικανός να επιφέρει τέτοιο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας, καθώς η ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι «υπέρ» του Ταμείου αφού θα μας επιστραφεί μόνο το 3% των εισφορών μας (άτοκα σύμφωνα με το καταστατικό), ενώ το Ταμείο θα «κρατήσει» το υπόλοιπο 4% των εισφορών του εργοδότη. Αντιθέτως οι συνταξιούχοι αδιαφορώντας προκλητικά για τους εν ενεργεία συναδέλφους τους θέλουν για την πάρτη τους το 7% ( 4% + 3%) που είναι για τη δική μας σύνταξη.
Ξεχνούν φαίνεται ότι κάποτε οι επικουρικές τους συντάξεις έφταναν μέχρι 900€.

Έχουν παραγράψει από τη μνήμη τους το γεγονός ότι έχουν εισπράξει συντάξεις πολλαπλάσιες των εισφορών τους.
Αδιαφορούν για εμάς που – αν πάρουμε ποτέ επικουρική σύνταξη – θα πάρουμε τα «ψίχουλα» , και εννοείται ποτέ το σύνολο του 7% που θα έχουμε καταβάλει.

Δηλαδή, ο εν ενεργεία συνάδελφος που θα έχει δώσει €100.000 εισφορές ή και περισσότερα και βγει στη σύνταξη, πόσα χρόνια θέλει να τα πάρει πίσω με επικουρική του €1 ή έστω των €50 που επικαλούνται οι συνταξιούχοι στις ανακοινώσεις τους; Μη κουράζεστε, 2.000 μήνες ή 166 έτη !!!

▪ Όσο για το ΕΤΕΑ, οι συνταξιούχοι έχουν πέσει στην «παγίδα» της Κυβέρνησης που βλέπει σαν «μάννα εξ’ ουρανού» τα αποθεματικά του Ταμείου και τη στιγμή που – σύμφωνα με φήμες – τα πολιτικά στελέχη που συναναστρέφονται, τους υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν επικουρικές των €150 – €500.
Πρώην στελέχη της Κυβέρνησης – εξειδικευμένα στο ασφαλιστικό – έχουν πει δημοσίως ότι επικουρικές συντάξεις δεν θα υπάρχουν μετά από 2-3 χρόνια.

▪ Στο Δ.Σ της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ήταν που τους υπερασπίστηκε και ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση για τη συμμετοχή εκπροσώπου των συνταξιούχων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ως παρατηρητή-χωρίς δικαίωμα ψήφου. Αυτό άλλωστε ήταν πρόταση του Συλλόγου προς την Διοίκηση το 2005, επί της δικής του προεδρίας.

Η αδικαιολόγητη συμπεριφορά των συνταξιούχων όμως και ιδίως οι επιστολές τους προς την Διοίκηση – με αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και το πότε έφυγαν οι πρώτοι συνταξιούχοι – θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του Ταμείου. Αλλά βέβαια δεν τους ενδιαφέρει, αφού αυτοί έχουν ήδη πάρει τις συντάξεις και το εφάπαξ τους -κάποιοι μόνο με εισφορές 5 χρόνων!!!

Ο Σύλλογος δεν περιμένει ευχαριστώ από τους συνταξιούχους που χάρη και στην παρέμβαση πάλι του Προέδρου μπήκαν επανειλημμένα χρήματα στο Ταμείο για την καταβολή του εφάπαξ, αλλά απαιτεί να σταματήσουν επιτέλους την εμπάθεια προς τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ότι δήθεν θέλουν να τους «υφαρπάξουν» τα χρήματά τους από τα Ταμεία.

Αλλά όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, κάποιες αυθεντίες από αυτούς που συμμετείχαν στην ίδρυση της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., ήξεραν πολύ καλά ποιοί θα ευνοηθούν και ποιοί θα «πληρώσουν τη νύφη» και είναι οι ίδιοι που σήμερα ζητούν από τους εν ενεργεία συναδέλφους τους να πληρώνουν συνέχεια, χωρίς την προοπτική της ανταπόδοσης.

Περιμένουμε λοιπόν από τους συνταξιούχους συναδέλφους μας να είναι αλληλέγγυοι και να μας υποβάλλουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε και ο τελευταίος εν ενεργεία συνάδελφος να πάρει τουλάχιστον τις ίδιες παροχές με αυτούς.

Συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο καθώς θα διαφανεί η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η Κυβέρνηση και πώς αυτά θα επηρεάσουν τις δικές μας διεκδικήσεις. Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει αποδείξει – από το 2013 άλλωστε όταν προέβλεψε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, προχωρώντας από τότε στις κατάλληλες ενέργειες – ότι δεν εφησυχάζει αλλά ενεργεί άμεσα και συντεταγμένα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μέχρι το τέλος.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη.

                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                 Ε. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης