Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022: Πανελλαδική Απεργία. Όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ!

Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, για να δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, μαζί με τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.

Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, με τους μισθούς και τις συντάξεις να παραμένουν στάσιμοι, οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση όλων μας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να αυξήσει τις συντάξεις. Απαιτούμε τη λήψη επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Εμείς οι συνταξιούχοι όλο αυτό το διάστημα των 14 ετών είχαμε τεράστιες απώλειες σε ζωές, σε χρήμα, σε αξιοπρέπεια! Βιώνουμε μια ρατσιστική αντιμετώπιση εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων. Βιώσαμε αλλεπάλληλες περικοπές με μείωση του εισοδήματός μας από 45% έως 50%.

Δεν πάει άλλο!

Το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές περιόδους των μνημονίων, όταν τα σχέδια νόμων ερχόταν γραμμένα από το εξωτερικό, δεν μας λένε τίποτε. Έχουν το θράσος να λένε σε εμάς που χάσαμε το 45% ή 50% των ονομαστικών αποδοχών, ότι «κακώς παίρνετε και αυτά που παίρνετε γιατί οφείλετε τη θετική προσωπική διαφορά».

Ζητάμε

-Αυξήσεις την 1/1/2023 σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς εξαιρέσεις με  «το τρικ της  θετικής προσωπικής διαφοράς» και νομοθετική εξάλειψή της.

-Μέτρα για την προστασία του εισοδήματός μας από την ακρίβεια (πληθωρισμό, ενεργειακό κόστος). Μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης.

-Μέτρα περιορισμού της πραγματικής φαρμακευτικής δαπάνης που ανέρχεται τελικά στο 50% έναντι της υποτιθέμενης συμμετοχής του 25%.

Όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ!

Για να βροντοφωνάξουμε πως θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!!

Το Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης