Τετάρτη 22.03.2023: Ενώσαμε τις φωνές μας με τους Συλλόγους Συνταξιούχων Εθνικής, Εμπορικής, Ιονικής, Αττικής, Αθηνών – Eurobank, ζητώντας λύση για εκκρεμή ασφαλιστικά μας θέματα. (Δείτε βίντεο)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 22.03.2023 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων κάτω από το Υπουργείο Εργασίας. Ο Σύλλογός μας, μαζί με τους Συλλόγους Συνταξιούχων Εθνικής, Εμπορικής, Ιονικής, Αττικής, Αθηνών – Eurobank, ζητήσαμε λύση για τα εκκρεμή ασφαλιστικά μας θέματα, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ. 

Τα μέλη του Συλλόγου μας, μαζί με τα μέλη των Συλλόγων που αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη διάσωση της Επικουρικής Σύνταξής μας, διαμαρτυρηθήκαμε και ζητήσαμε την ένταξη των ασφαλισμένων & συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, ως την μοναδική βιώσιμη λύση για όλους.

Το παραπάνω αίτημά μας το έχουμε θέσει στο Υπουργείο Εργασίας, διαχρονικά και επανειλημμένα, όμως καθαρή απάντηση δεν έχουμε λάβει, παρά μόνο υπεκφυγές και αοριστίες, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ενέργειες από την πλευρά της Πολιτείας.

Δυστυχώς, παρότι οι Σύλλογοι είχαμε εγκαίρως ενημερώσει το Υπουργείο για την συγκέντρωσή μας και την ατζέντα των αιτημάτων μας, ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης δεν μας δέχτηκε. 

Η Πρόεδρός μας απευθύνθηκε από το μεγάφωνο προς τον κ. Υπουργό, ζητώντας την ένταξη των ασφαλισμένων & συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ  και τον κάλεσε να προχωρήσει στις προαπαιτούμενες ενέργειες που περιγράφει το ίδιο το Υπουργείο στην από 22.11.22 σχετική απαντητική επιστολή του προς την Ομοσπονδία μας ΟΣΤΟΕ για το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όπως αναλογιστική μελέτη κλπ.  και στη συνέχεια να προχωρήσει στην νομοθετική ρύθμιση, για την κοινωνική προστασία των περίπου 12.500 ασφαλισμένων του Ταμείου.

(Στο βίντεο η τοποθέτηση της Προέδρου μας από το 4.58΄έως 6.53΄)

Στη συνέχεια, ενώ οι άλλοι Σύλλογοι προχώρησαν σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Σύλλογός μας  συντάχθηκε με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ και προχώρησαν μαζί σε πορεία  στην Αιόλου 86, στην Διοίκηση της ΕΤΕ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα των δανειοληπτών συναδέλφων μας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΤΕ κ. Εύη Χατζηιωάννου, στην οποία συμμετείχαν τρία μέλη της διοίκησης του ΣΣΕΤΕ και η Πρόεδρος του Συλλόγου μας. 

Εκεί τέθηκε το ζήτημα της μεγάλης δυσκολίας στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων μας, λόγω της απομείωσης των κύριων συντάξεών μας, την διακοπή της καταβολής του ΛΕΠΕΤΕ από την ΕΤΕ για μεγάλο διάστημα, την εξαύλωση της Επικουρικής μας σύνταξης από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  καθώς και την εκρηκτική αύξηση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα πολλά δάνεια Συναδέλφων να μεταφέρονται σε οριστική καθυστέρηση και δυστυχώς να ακολουθούν διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και πλειστηριασμοί, ακόμη και για πρώτη κατοικία!

Επίσης η Πρόεδρός μας έθεσε το θέμα εξεύρεσης νέων τρόπων επιπλέον επιβράβευσης εκείνων των Συναδέλφων, που παρά την σημαντική απομείωση των εισοδημάτων τους, κόβουν από απαραίτητα έξοδα διαβίωσης και συνεχίζουν να εξυπηρετούν με νύχια και με δόντια τα δάνειά τους.  

Η κ. Χατζηιωάννου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα και τις προτάσεις μας, ώστε να βρεθεί λύση κοινά αποδεκτή. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε στη συγκέντρωση και διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα μέτωπα, για να δικαιωθούμε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης