Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στα πλαίσια της ενημέρωσης όλων των κομμάτων της Βουλής από τους συλλόγους που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

 

Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις μας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής προκειμένου να τους επιδώσουμε την επικαιροποιημένη, εμπεριστατωμένη εισήγηση-μελέτη για την αναγκαιότητα της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, σήμερα Τετάρτη 11/3 εκπρόσωποι των Συλλόγων μας συναντηθήκαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με την πρώην Υπουργό Εργασίας, νυν τομεάρχη ασφαλιστικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα. Έφη Αχτσιόγλου, τη συναδέλφισσα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Χαρά Καφαντάρη και τους συνεργάτες τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, τα στελέχη των συλλόγων μας αναλύσαμε τα θέματα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει λόγω των απανωτών σφαλμάτων της διοίκησής του και τονίσαμε την  αναγκαιότητα ένταξης του επικουρικού μας Ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τις αντίστοιχες περιπτώσεις των ταμείων της Γενικής και της Εθνικής που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ, όταν μάλιστα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι ένα ταμείο που έχει αυτήν τη στιγμή περίπου 200 εκατ. ευρώ αποθεματικά.

Η κ. Αχτσιόγλου, η κ. Καφαντάρη και οι παρόντες συνεργάτες τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας τόνισαν ότι βλέπουν θετικά το αίτημά μας για ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα υπερθεμάτισαν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και αρχή του κόμματός τους η κάλυψη όλων των ασφαλισμένων με επικουρική ασφάλιση και διαφωνούν με την επιλογή της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να το μετατρέψει ουσιαστικά σε κλειστό ταμείο επιστροφής εισφορών.

Άλλωστε, μας επισήμαναν ότι η ένταξη του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ που αποφάσισε και πραγματοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και για τη δική μας περίπτωση, αφού τα δύο ταμεία έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, δε διστάσαμε να θίξουμε προς την κα. Αχτσιόγλου την αρχική δέσμευση και υπαναχώρηση του πρώην Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσου Πετρόπουλου για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Αχτσιόγλου μας απάντησε ότι πράγματι αυτή ήταν η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά το μεγάλο εμπόδιο ήταν ότι η διοίκηση του νομικού προσώπου του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ήταν αντίθετη και δεν είχε υποβάλει σχετικό αίτημα προς την κυβέρνηση και επιπλέον δεν υπήρχε χρόνος να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο αφού προκηρύχθηκαν οι εκλογές.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν θετικά ότι έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία για ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και μας γνωστοποίησαν ότι θα μελετήσουν ενδελεχώς το υπόμνημα, τα στοιχεία και την τροπολογία που τους καταθέσαμε και αφού τα εξετάσουν και τα ελέγξουν διεξοδικά, είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τροπολογία που να συμπίπτει με την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝ.ΑΛ.. Σε αυτήν την περίπτωση και καθώς σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην του ΜέΡΑ25 με το οποίο αναμένεται η συνάντηση) έχουν εκφραστεί θετικά για το αίτημά μας και μάλιστα έχουν καταθέσει ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, θα δημιουργηθεί ένα μέτωπο στην αντιπολίτευση που δε θα μπορεί πλέον να αγνοήσει η κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να εξετάσει σοβαρά το αίτημά μας και να δώσει λύση στο θέμα που ταλανίζει χιλιάδες ασφαλισμένους συναδέλφους μας!

Συνάδελφοι,

Είμαστε ικανοποιημένοι από το θετικό κλίμα στη σημερινή συνάντηση και την ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε τις ενέργειές τους μετά την εξέταση των στοιχείων που τους παραδώσαμε.

Έχοντας ολοκληρώσει τις συναντήσεις μας με όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απομένει να μας αποδεχθεί και ο αρμόδιος υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης προκειμένου να έχουμε συνολική εικόνα των απόψεων του πολιτικού φάσματος στη Βουλή για το αίτημα ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Οι Σύλλογοί μας θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα μέχρι να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της διάσωσης και κατοχύρωσης της επικουρικής σύνταξης όλων των ασφαλισμένων – εργαζομένων και συνταξιούχων – μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

Διαβάστε επίσης