ΟΣΤΟΕ: Νέο αίτημα συνάντησης προς τον Υπουργό Εργασίας Κο Βρούτση

Συνάδελφοι, αναρτάμε την σημερινή επιστολή της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κο Ιωάννη Βρούτση, με την οποία – για μια ακόμη φορά – ζητά  να πραγματοποιηθεί επιτέλους συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουν και προφορικά τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων, μεταξύ των οποίων είναι το σοβαρότατο θέμα των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η Ομοσπονδία μας ΟΣΤΟΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Συλλόγων που υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Κοινωνική Επικουρική Ασφάλιση και αγωνιζόμαστε για τη διάσωση και κατοχύρωσή της, ζητώντας την ένταξή μας στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e- ΕΦΚΑ  (πρώην ΕΤΕΑΕΠ).

Η διαχρονική και αταλάντευτη υποστήριξη της ΟΣΤΟΕ αποδεικνύεται έμπρακτα, τόσο με τις πρόσθετες παρεμβάσεις που κάνει υπέρ μας στα δικαστήρια με τον δικηγόρο της, όταν δικάζονται αγωγές μας κατά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ,  όσο και με τις πολιτικές & συνδικαλιστικές ενέργειες και παρεμβάσεις της προς την Πολιτεία, για την ικανοποίηση του αιτήματός μας. 

Δυστυχώς όμως, τόσο η παρούσα όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ικανοποιούν το δίκαιο αίτημά μας, ενώ έχουν δώσει νομοθετική λύση στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας.

Η μεν προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ μας το είχε υποσχεθεί, τελικά υπαναχώρησε και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές νομοθέτησε μόνο την ένταξη των ασφαλισμένων & συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο ΕΤΕΑΕΠ. Η δε τωρινή κυβέρνηση, που κι εκείνη εν μέσω κορονοϊού έσπευσε και νομοθέτησε για τον ΛΕΠΕΤΕ, ουσιαστικά υπεκφεύγει να απαντήσει στο δικό μας αίτημα, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Κος Βρούτσης αποφεύγει να ορίσει συνάντηση με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας, το εμπεριστατωμένο υπόμνημα που του έχουμε καταθέσει, τις συνεχείς ενέργειες και κινητοποιήσεις μας (όπως η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία μας στις 04/02/2020, που παρά την ενημέρωση που είχαμε κάνει αρμοδίως, ο κ. Υπουργός ξαφνικά έγινε άφαντος και δεν μας δέχτηκε ούτε καν κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας του γραφείου του, όπως συνηθίζει να κάνει σε άλλες περιπτώσεις …).

Συνάδελφοι, εμείς έχουμε να πούμε ότι υπεκφεύγεις και δεν δέχεσαι να συναντηθείς, όταν δεν έχεις λογικά επιχειρήματα για να τα αντιτάξεις ώστε να μην ικανοποιείς ένα αίτημα. Ο Κος Βρούτσης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα μας και το δίκαιο του αιτήματός μας, γιατί εκτός από το εμπεριστατωμένο υπόμνημα που του έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο του τώρα που είναι Κυβέρνηση, τον είχαμε επισκεφθεί και τον είχαμε ενημερώσει διεξοδικά οι Συνταξιουχικοί Σύλλογοι στο γραφείο του, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και μάλιστα τότε μας είχε πει πως θα έκανε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, πράγμα που δεν έπραξε. 

Η επόμενη ενέργειά μας το αμέσως επόμενο διάστημα, αν κι αυτή τη φορά δεν ανταποκριθεί ο αρμόδιος Υπουργός Κος Βρούτσης, είναι να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό Κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν γίνεται χιλιάδες συνταξιούχοι να λάβουν αναδρομικά στις Επικουρικές τους Συντάξεις μέσα στον Ιούλιο και οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να είναι σε μόνιμη καραντίνα με τα  47€ επίδομα επαιτείας!!!

Οι Σύλλογοι που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μελών μας στη Δημόσια Κοινωνική Επικουρική Σύνταξη, θα συνεχίσουμε μαζί με την Ομοσπονδία μας να αγωνιζόμαστε για την ένταξή μας στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e- ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ), με τους όρους και τις προϋποθέσεις του, ώσπου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας και να πετύχουμε την ανάλογη αντιμετώπιση και λύση με τους ασφαλισμένους & συνταξιούχους του  ΛΕΠΕΤΕ της ΕΤΕ,  αφού οι περιπτώσεις μας είναι παρόμοιες. 

Το Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης