Εκδικάστηκε την Δευτέρα 04.04.2022, η Αποζημιωτική Αγωγή ομάδας Συναδέλφων, για τις μνημονιακές μειώσεις 2012, με τον δικηγόρο Κο Θρασύβουλο Ξενάκη

Εκδικάστηκε την Δευτέρα 04.04.2022 η Αποζημιωτική Αγωγή ομάδας Συναδέλφων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία οργάνωσε και συντόνισε ο Σύλλογός μας, με τον δικηγόρο Κο Θρασύβουλο Ξενάκη. Η εν λόγω αγωγή αφορούσε τις παράνομες μνημονιακές μειώσεις του 2012 στις Κύριες Συντάξεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2020, ύστερα από απόφαση του ΣτΕ, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στις Κύριες Συντάξεις, μόνον για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016. Η Κυβέρνηση, με πολιτική απόφαση, κατέβαλε αναδρομικά όχι μόνον σε όσους είχαν προσφύγει με αγωγές, αλλά σε όλους τους συνταξιούχους που είχαν τέτοιες κρατήσεις. Αυτές οι επιστροφές αφορούσαν όσους είχαν σύνταξη άνω των 1.000€.  

Ωστόσο, βάσει αυθαίρετης ερμηνείας που έδωσε η Κυβέρνηση στην απόφαση του ΣτΕ, επιχείρησε να «σβήσει» και δεν επέστρεψε τις περικοπές των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας καθώς και μνημονιακές περικοπές των συντάξεων του Κρατικού Επικουρικού Ταμείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει νέα προσφυγή  στο ΣτΕ από τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις, μεταξύ αυτών και της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ, όμως παρότι εδώ και καιρό αναμένεται να εκδοθεί η νέα απόφαση, που θα κρίνει τα ζητήματα αυτά, αυτή καθυστερεί ανεπίτρεπτα. 

Συνάδελφοι, μετά την σημερινή επιδίκαση της Ομαδικής Αγωγής των μελών μας, με την οποία αξιώνουμε αναδρομικά  μεγαλύτερου διαστήματος από το 11μηνο που μας έδωσαν καθώς και τα Δώρα και τους τόκους, αναμένουμε πλέον την απόφαση του Δικαστηρίου.  

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η  Αποζημιωτική Αγωγή της δεύτερης ομάδας Συναδέλφων μας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την δικηγόρο Κα Αλεξία Γιαγκίνη θα επιδικαστεί τον Ιούνιο 2022.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

          Αγγελική Οικονόμου       Ευαγγελία Μερκούρη

 

Διαβάστε επίσης