Δελτίο Τύπου: Όλοι στην αγωνιστική συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην Πλατεία Κοτζιά, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, ώρα 10 πμ.

Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΕ Κο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην έγκριση Ατομικών Δανείων Συνταξιούχων ΕΤΕ.

Συνάδελφοι 

Η Ομοσπονδία μας Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. και οι Σύλλογοι Συνταξιούχων,  Πρώην Εθνοκάρτας, Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, Αττικής και Αθηνών- Eurobank σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην αγωνιστική συγκέντρωση, στα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην Πλατεία Κοτζιά, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, ώρα 10 πμ. για να καταγγείλουμε όλοι μαζί την κατάργηση της Επικουρικής μας Σύνταξης και την επικείμενη διάλυση του Ταμείου.


Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.)

Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος

Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής

Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας

Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank

 

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΟΧΙ ΣΤΗ  ΔΙΑΛΥΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ                                              

 

Αναζωπυρώθηκαν και πάλι οι προσπάθειες, για τη διάλυση του αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) και για την αρπαγή των αποθεματικών του,  κυρίως από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές των Τραπεζών Alpha Bank και  Eurobank, που ελέγχουν το Δ.Σ. του Ταμείου.

Προκειμένου να καρπωθούν περισσότερα αποθεματικά οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι, εν όψει της επικείμενης διάλυσης του Ταμείου, την 1η Ιουλίου 2017 το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατάργησαν τη σύνταξη σε 4.500 συνταξιούχους καταβάλλοντάς τους μόνο 50€ μικτά – 47,5€ καθαρά βοήθημα το μήνα, αντί της υπολογισμένης  βάσει καταστατικών διατάξεων σύνταξής τους, διαγράφοντας  επί της ουσίας  πραγματικό θεμελιωμένο συντάξιμο χρόνο τους. Αυτοί οι συνταξιούχοι, που συνεχώς θα αυξάνονται, είναι οι επονομαζόμενοι «κόκκινοι»,  των οποίων οι διαχρονικά συνολικές συντάξεις που έχουν λάβει υπερβαίνουν τις διαχρονικά καταβληθείσες εισφορές. Έτσι στην πράξη αλλάζει και ο σκοπός του Ταμείου, που πλέον γίνεται Ταμείο επιστροφής εισφορών και όχι απονομής Επικουρικής Σύνταξης. (Μαθήματα για την Τρόικα).

Κύριος στόχος τους είναι να διαλυθεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, να μείνουν χωρίς Επικουρική Σύνταξη οι συνταξιούχοι του, να μοιραστούν τα αποθεματικά του οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι, που δεν τα δικαιούνται και στη συνέχεια οι ίδιοι να ασφαλιστούν από την αρχή στο ΕΤΕΑΕΠ, αφού η Επικουρική Ασφάλιση είναι υποχρεωτική.

Οι εν λόγω παράνομες ενέργειες υλοποιούνται από το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, παρότι έχουν προσβληθεί δικαστικά από τους Συλλόγους Συνταξιούχων  και αναμένεται η σχετική απόφαση του Δικαστηρίου και παρότι πολύ καλά γνωρίζουν τα μέλη του Δ.Σ. ότι, το ΜΠΑ έχει κρίνει άκυρο το καταστατικό που επιχείρησαν να επιβάλουν με παρωδία Γεν. Συνέλευσης.

Δεδομένου ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ λειτουργεί σε υποκατάσταση της υποχρεωτικής Επικουρικής Ασφάλισης και αποτελεί φορέα ασφάλισης κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ.4 του ν.2084/1992, που εξομοιώνεται με αντίστοιχο φορέα Δημόσιας Επικουρικής Ασφάλισης, το εκ του Νόμου αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει χρέος να παρέμβει, για να αποτρέψει την επικείμενη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ,  για να αποκατασταθεί άμεσα η καταβολή των Επικουρικών Συντάξεων και να δώσει επιτέλους βιώσιμη λύση τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους με την άμεση ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

 Η  Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.   και οι Σύλλογοι  Συνταξιούχων  Μελών  του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  καλούν σε αγωνιστική  συγκέντρωση τα μέλη τους, την  Πέμπτη 6.7.2017  και ώρα  10 π.μ. κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην οδό Ευπόλιδος 8 , Πλ. Κοτζιά.

 

Από την κινητοποίηση της 07.10.2015 για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

IMG_3760

IMG_36531

 

 

Διαβάστε επίσης