Συντάξεις- επίδομα προσωπικής διαφοράς: Έρχεται διπλός κόφτης – Ποιοι το χάνουν

Η διάταξη για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς τον Δεκέμβριο στους συνταξιούχους, θα προβλέπει διπλό κόφτη, για όσους  δεν θα λάβουν αύξηση 3% έως 3.5%.

Η προσωπική διαφορά των συνταξιούχων μετά την αναπροσαρμογή του 7.75% πρέπει να είναι πάνω από 10 ευρώ προκειμένου να έχουν δικαίωμα στο επίδομα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που διατηρούν προσωπική διαφορά κάτω από 10 ευρώ θα μπουν στον κύκλο των αυξήσεων που θα έρθει το 2024.

Φέτος, η διάκριση σε κατηγορίες θα είναι πιο απλή και ξεκάθαρη καθώς δεν θα εφαρμοστούν η διάκριση σε υποομάδες όπου κάποιοι παίρνουν μέρος της αύξησης και μέρος του επιδόματος, όπως έγινε πέρυσι.

Οι δικαιούχοι θα είναι στα περσινά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ημέρες αυτές γίνεται διασταύρωση με τα αρχεία του ΕΦΚΑ ώστε αφαιρεθούν οι αποβιώσαντες και οι μη δικαιούχοι.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί κάθε χρόνο περίπου 150.000 συνταξιούχοι περιορίζουν ή εξαλείφουν την προσωπική τους διαφορά. Σημειώνεται επίσης ότι το επίδομα θα είναι χαμηλότερο από την περσινή χρονιά και θα κυμανθεί μεταξύ 100-200 ευρώ, καθώς μικρότερη θα είναι και η αύξηση.

Ειδικότερα:

-για άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ θα καταβληθεί επίδομα 200 ευρώ

-για 701 έως 1.100 ευρώ σύνταξη επίδομα 150 ευρώ

-για άθροισμα συντάξεων από 1.101 έως 1.600 ευρώ επίδομα 100 ευρώ.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος με σύνταξη 700 ευρώ που δεν δικαιούνται αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει επίδομα 200 ευρώ. Συνταξιούχος με σύνταξη 1.500 ευρώ που δεν δικαιούνται αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει επίδομα ύψους 100 ευρώ.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης

Συνταξιούχοι: Μας πληγώνουν φόροι, ακρίβεια και αποκλεισμοί. Συνέντευξη στην “60+” του Προέδρου τη ΑΓΣΣΕ κ. Γιώργου Κουτσιμπογεώργου

Συνταξιούχοι: Μας πληγώνουν φόροι, ακρίβεια και αποκλεισμοί Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης κ... Read More