Μεγαλώνει ο κατάλογος των λάθος επανυπολογισμών σε συντάξεις

Μεγαλώνει ο κατάλογος των λάθος επανυπολογισμών σε συντάξεις

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ έπεται συνέχεια με νέα Μηνυτήρια Αναφορά σε περίπτωση που ο e-ΕΦΚΑ δεν διορθώσει τις συντάξεις των 38 καθώς και των 12 από προηγούμενη Εξώδικη Δήλωση, περιπτώσεων.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ “είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετά τις μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα που κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ και μετά από κλήτευση, δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις στον 5ο Πταισματοδίκη, 6ο Πταισματοδίκη καθώς και στον 8ο Πταισματοδίκη Αθηνών εκ μέρους του ΕΝΔΙΣΥ αλλά και εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ και αφορούν αντίστοιχα λάθος επανυπολογισμό, λάθος επανυπολογισμό στην παράλληλη πριν από το 2016, καθώς και για την παράλληλη σύνταξη για την προσαύξηση της παράλληλης στην κύρια σύνταξη η οποία έως και σήμερα δεν έχει δοθεί”.

Το ΕΝΔΙΣΥ απαιτεί να δοθούν έγγραφες απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις με τα λάθη που εντοπίστηκαν. Ζητάει επίσης, «εδώ και τώρα» να διορθωθούν και να αποδοθούν οι νέες, αυξημένες συντάξεις στους δικαιούχους, καθώς και τα αναδρομικά ποσά που οφείλονται από 1/1/2019 και μετά, καθώς και από το 2016 αντίστοιχα.

Το ΕΝΔΙΣΥ επαναλαμβάνει:

“Ο επανυπολογισμός του 2019 δυστυχώς έγινε σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είχε ηλεκτρονικά τότε ο e-ΕΦΚΑ και όχι με τα πραγματικά στοιχεία που είχε ο κάθε φάκελος χωριστά, με αποτέλεσμα:

 

Α) Δεν έχουν υπολογιστεί στην ανταποδοτικότητα η προσαύξηση των ασφαλίστρων πάνω από 20%.
Β) Δεν έχουν υπολογιστεί τα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα.
Γ) Παράλληλη ασφάλιση. Δεν έχουν υπολογιστεί οι αποδοχές του παράλληλου χρόνου στον επανυπολογισμό του 2019 (ν. 4387/2016, νόμος Κατρούγκαλου).
Δ) Συντάξεις χηρείας (δεν έχει επανυπολογιστεί σε πολλές περιπτώσεις στη μεταβίβαση χηρείας).
Ε) Βαρέα ένσημα στις συντάξεις αναπηρίας”.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης