ΤΑΠΙΛΤΑΤ: Απόφαση του Μ.Π.Α. σχεδόν ένα χρόνο μετά.

post_ft_dikaiosyni

Στις 21.03.2016 εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για  την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που είχαμε καταθέσει στις 13.05.2015, με την οποία ζητούσαμε να ανασταλεί η εκτέλεση της από 04.02.2015 απόφασης του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤΑΤ  που αφορούσε τη  διαγραφή από το μητρώο  του Ταμείου, των μελών μας  που,  κατά την αποχώρησή τους από την εργασία προς συνταξιοδότηση,  δεν είχαν συμπληρώσει 20ετία στο Ταμείο, οπότε- σύμφωνα με το Καταστατικό –   εξαγόρασαν  τον υπολειπόμενο χρόνο.

Το δικαστήριο απέρριψε την Αίτησή μας αυτή.  Εκκρεμεί η εκδίκαση της Κύριας Αγωγής για το ίδιο θέμα, η οποία μετά από συνεχείς αναβολές (εκλογές, νομικές παρεμβάσεις  των εν ενεργεία συλλόγων, αποχή δικηγόρων)  έχει προσδιοριστεί για τις 09.06.2016.

Δεν θα σταθούμε στα νομικά θέματα που περιέχονται στην εν λόγω απόφαση, παρότι μας έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Δικαστήριο είναι και αποφασίζει… Εμείς προβληματιζόμαστε για το πώς πρέπει να ενεργήσουμε στη συνέχεια. Χρειάζεται ισχυροποίηση της ασφαλιστικής μας επιχειρηματολογίας, προκειμένου να πείσουμε για την αντικαταστατική διαγραφή των μελών μας, που έγινε την παραμονή της σύγκλισης της εκλογοαπολογιστικής – καταστατικής  Γ.Σ. του Ταμείου, ώστε να αλλάξει  ο συσχετισμός των μελών του, δηλαδή να πλειοψηφούν οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι έναντι των συνταξιούχων, για να μπορούν μόνοι τους να αποφασίζουν  την επιστροφή των εισφορών τους, τη διάλυση του Ταμείου, να ελέγχουν απόλυτα το Δ.Σ., να εφαρμόζουν πραξικοπηματικά το νέο καταστατικό που είναι  η «Προκρούστειος Κλίνη » για τους  συνταξιούχους.

Να μην χαίρονται όμως. Εμείς, εντείνοντας τις προσπάθειές μας προς το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης για ένταξή μας στο ΕΤΕΑ, στείλαμε παράλληλα γραπτό κείμενο στους νομικούς μας, το οποίο περιέχει απόψεις και επιχειρήματα για την επικείμενη εκδίκαση της  Τακτικής Αγωγής της υπόθεσής μας. Να είναι σίγουροι ότι είμαστε πιο  δυνατοί και αισιόδοξοι και ότι θα πάμε μέχρι το τέλος, για να βρούμε το δίκιο μας.

Ημερομηνίες δικαστηρίων

09.05.2016: Ασφαλιστικά Μέτρα κατά  ΤΑΠΙΛΤΑΤ (εξ αναβολής) για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της 13.10.2015, σχετικά με την επιστροφή εισφορών  στους  Συλλόγους των εν ενεργεία με το παλαιό και το νέο καταστατικό. (Εντός των ημερών θα ασκήσουμε και Τακτική Αγωγή για το ίδιο θέμα)

26.05.2016: Τακτική Αγωγή κατά ΤΑΠΙΛΤΑΤ (εξ αναβολής) για την ακύρωση της  εκλογοαπολογιστικής – καταστατικής  Γ.Σ. του Ταμείου  της 01.03.2015 και των αποφάσεων αυτής.

09.06.2016: Τακτική Αγωγή κατά ΤΑΠΙΛΤΑΤ (εξ αναβολής)  για την ακύρωση της από 04.02.2015 απόφασης του Δ.Σ. που αφορούσε την  διαγραφή από το μητρώο  του Ταμείου, των μελών μας  που,  κατά την αποχώρησή τους από την εργασία προς συνταξιοδότηση,  δεν είχαν συμπληρώσει 20ετία στο Ταμείο, οπότε- σύμφωνα με το Καταστατικό –   εξαγόρασαν  τον υπολειπόμενο χρόνο.

Τέλος αναμένουμε την έκδοση απόφασης για την ανακοπή του νέου καταστατικού που εκδικάστηκε την 01.10.2015.

 

Διαβάστε επίσης

ΟΣΤΟΕ: Συμμετοχή των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων στην κινητοποίηση της ΑΓΣΣΕ έξω από το ΣτΕ, την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 11πμ.

Συνάδελφοι παραθέτουμε τα καλέσματα της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ και της ΑΓΣΣΕ και σας καλούμε κι εμείς με τη σε... Read More