Νέο πραξικόπημα στη Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

Συνάδελφοι, αναρτάμε την πιο κάτω κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων και σας ενημερώνουμε ότι οι Πρόεδροι καταθέσαμε τις απαραίτητες ενστάσεις, για την νομιμότητα της ενιαίας εκλογικής και καταστατικής Γ.Σ. και για την αποπομπή του  δικαστικού αντιπροσώπου, που νομίμως διορίστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Το Δ.Σ.

Υπό την προστασία σεκιουριτάδων σε παράταξη  “γραμμής Μαζινό” αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

 

Η καταστροφική Διοίκηση που “επένδυσε” στην Attica Bank και έχασε  55,5 εκ. ευρώ από τις εισφορές των ασφαλισμένων, αρνήθηκε να διεξάγει Γενική Συνέλευση και απέπεμψε τον – διορισμένο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – δικαστικό αντιπρόσωπο.

 

Ρόλο κεντρικού συντονιστή στην ανύπαρκτη Γενική Συνέλευση κατείχε ο  γνωστός εργοδοτικός συνδικαλιστής κ. Γκιάτης, που με ανακοίνωσή του στις 16.09.2015, υποσχέθηκε την επιστροφή εισφορών στους εργαζομένους μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ , ζητώντας τους μάλιστα να αποστείλουν σχετική αίτηση με τον αριθμό iban για να τους πιστωθούν οι εισφορές τους και στη συνέχεια τους εξαπάτησε, όταν το μέλος του Δ.Σ. Λάτσης και τα στελέχη του συλλόγου του  Πετράκης, Τσιακούλιας και Ξύστρας, με τη σύμπραξη και συνεργασία του κ. Κίσσα και του συνεργάτη του κ. Χαρίτου Σιδεράτου (τα 6 μέλη από την 9μελη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) αποφάσισαν την επένδυση των 55,5 εκατ. στην ΑΜΚ της Attica Bank. Σημειωτέο ότι ο κ. Γκιάτης δεν είναι μέλος του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.  

 

Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες 5 Αυγούστου 2018, στις 10 το πρωί, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως.

Εκεί θα διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ, ασφαλιστικού ταμείου 10.000 ασφαλισμένων την οποία,  άκουσον – άκουσον είχε προκηρύξει κατακαλόκαιρο η προσωρινή «αυτοδιορισμένη» Διοίκηση του Ταμείου, για την εκ νέου τροποποίηση του καταστατικού την οποία πρόσφατα είχε απορρίψει το Εφετείο Αθηνών με απόφασή του (μετά από ανακοπή που είχε κατατεθεί από το σύλλογο της Εθνοκάρτας και την πρόσθετη παρέμβαση του συλλόγου μας), καθώς και για την προκήρυξη αρχαιρεσιών.

Η διορισμένη διοίκηση αντί να προχωρήσει τις καταστατικές διαδικασίες, να τεθούν δηλαδή στην κρίση των μελών οι προτάσεις για την εκλογή του προεδρείου,  δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπό μας συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο να ανέβει στο βήμα για να καταθέσει πρότασή του, δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των παρόντων συναδέλφων, δεν έγινε καμία καταμέτρηση για την εκλογή προεδρείου και προέβη πραξικοπηματικά, παρά την προφανή συντριπτική πλειοψηφία μας, στην εγκατάσταση του κ. Κίσσα, μέλος της προσωρινής διοίκησης, ο οποίος αυτοδιορίστηκε πρόεδρος και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής κάθισε δίπλα του, υπό την προστασία σεκιουριτάδων σε παράταξη  “γραμμής Μαζινό “, οι οποίοι τους προστάτεψαν από την οργή των εκατοντάδων παρευρισκόμενων μελών του Ταμείου που είχαν προσέλθει για να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση, παρεμποδίζοντας κάθε συνάδελφο που είχε την πρόθεση να ανέβει στο βήμα να καταθέσει την άποψη – πρότασή του. 

Αυτό το προεδρείο “φάντασμα” εμφανίζει με ανακοίνωσή του να έχει πραγματοποιήσει γενική συνέλευση , η οποία έλαβε και αποφάσεις, ενώ δεν διαβάστηκε ούτε η ημερήσια διάταξη! Στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφέρουν ούτε τον αριθμό των παρευρισκόμενων μελών – και πώς άλλωστε θα μπορούσαν – ούτε τις ψήφους που έλαβαν τα μέλη της υποτιθέμενης κεντρικής εφορευτικής επιτροπής που εξέλεξαν. Επιπλέον δεν έγινε καμία ψηφοφορία για ανάδειξη 5μελούς επιτροπής και ισάριθμων αναπληρωματικών μελών, η οποία θα διενεργούσε τη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της ΚΕΕ.

Το πρωτοφανές της υπόθεσης είναι ότι όταν παρουσιάστηκε ο  Δικαστικός Αντιπρόσωπος, ο οποίος είχε διοριστεί από τον ΔΣΑ μετά από αίτησή μας, να εποπτεύσει την διαδικασία εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής, προσερχόμενος και δείχνοντάς τους τον διορισμό του στους διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με προσωρινή διαταγή, αυτοί αρνήθηκαν να τον αποδεχτούν και όπως ο ίδιος δήλωσε, του είπαν να αποχωρήσει και ότι  δεν αποδέχονται καμία πράξη διορισμού. Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος κατήγγειλε ως παράνομη την διαδικασία και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν καταστρέψει το Επικουρικό μας Ταμείο και έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων σε επικουρικές συντάξεις των 30 – 50 ευρώ, αντί να παραιτηθούν, επιδιώκουν να μένουν γαντζωμένοι  στις θέσεις τους. Γι’ αυτό άλλωστε επιχείρησαν να τροποποιήσουν το καταστατικό, ώστε οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνονται μέσω διορισμένων μελών-αντιπροσώπων – και όχι του συνόλου των μελών του Ταμείου. Και αφού προηγουμένως πέτυχαν να διαγράψουν από μέλη 2.182 συνταξιούχους του Ταμείου, έχουν ένα μόνο στόχο:

Να μην ελέγξουμε τα πεπραγμένα τους που έχουν κάνει σαν Διοίκηση του Ταμείου για 12 χρόνια, αλλά το κυριότερο να μην δηλώσει το Ταμείο παράσταση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί εναντίον τους για την επένδυση – εξαφάνιση των 55,5 εκ. ευρώ, που αποτελούσε το 50% της ρευστότητας του Ταμείου και το 1/3 των αποθεματικών του, αλλά και την διερεύνηση της 12ετούς θητείας τους και τις επιλογές τους που έχουν καταστρέψει οικονομικά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Αυτά που διαδραματίστηκαν χθες δεν έχουν συμβεί ούτε στις πιο μαύρες μέρες τις πατρίδας μας, από ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να διατηρηθούν με νύχια και με δόντια στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες συνέπειες που έχουν, όταν με αποκλειστική ευθύνη οδήγησαν έναν ασφαλιστικό φορέα στην οικονομική καταστροφή. Όσοι από εσάς συνάδελφοι παρευρεθήκατε χθες στο γήπεδο του Πανελληνίου και βιώσατε τα όσα διαδραματίστηκαν να είστε σε ετοιμότητα, διότι δεν μπορεί να μείνει αυτό το γεγονός χωρίς συνέπειες για αυτούς που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Είναι χρέος μας επίσης, να γνωστοποιήσουμε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα  στους θεσμούς της Πολιτείας , προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σε κανένα χώρο ασφαλισμένων και εργαζομένων και  να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.

Σύντομα οι Σύλλογοι και οι παρατάξεις που  έχουν στρατευθεί να διασώσουν την επικουρική μας σύνταξη, θα γνωστοποιήσουν σε κάθε αρχή και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αδιάσειστα στοιχεία που  θα αποδεικνύουν την “δράση” της 12ετούς θητείας της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ που κατέστρεψε το Ταμείο.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμπαραταχθείτε και να στηρίξετε όλες τις νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες που θα αποφασίσουμε προκειμένου να απομακρύνουμε τους επικίνδυνους αυτούς ανθρώπους που κατέστρεψαν το ΤΑΠΙΛΤ –ΑΤ.

Τέλος, νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήλθαν να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση κάτω από τραγικές συνθήκες στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου, αλλά και όσους συνέβαλαν στην μεγάλη κινητοποίηση ενημέρωσης της τελευταίας εβδομάδας.  Πιστεύουμε ότι η Συνέλευση αυτή πρέπει να αφυπνίσει και αυτούς που δεν συμμετείχαν στη χθεσινή διαδικασία, διότι όταν αγωνιζόμαστε για θέματα που αφορούν την ίδια μας της ζωή, όπως είναι η επικουρική σύνταξη, πρέπει όλοι με συνέπεια να δίνουμε το παρών.

. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ –EUROBANK  

 

 Παρακαλούμε όσους συναδέλφους έχουν στην κατοχή τους βίντεο ή φωτογραφίες από τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον κλειστό γήπεδο μπάσκετ πανελληνίου να μας τα αποστείλουν.

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

 

 

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

 

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου 5.8.2018

 

Διαβάστε επίσης

ΟΣΤΟΕ: Συμμετοχή των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων στην κινητοποίηση της ΑΓΣΣΕ έξω από το ΣτΕ, την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 11πμ.

Συνάδελφοι παραθέτουμε τα καλέσματα της Ομοσπονδίας μας ΟΣΤΟΕ και της ΑΓΣΣΕ και σας καλούμε κι εμείς με τη σε... Read More