Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

 

 

Η επίσπευση των εκλογών και η καταστροφική εμμονή της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ οδηγεί σε ασφυκτικά πλαίσια την ένταξη του Επικουρικού μας Ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ο διαχρονικός και διακηρυγμένος στόχος της συντριπτικής πλειονότητας των ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την ένταξη του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ που θα σημάνει τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης για τους συνταξιούχους και στο μέλλον για τους εργαζόμενους ασφαλισμένους του ταμείου, βρίσκεται δυστυχώς προ αδιεξόδου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος μας είχε διαβεβαιώσει και είχε ανακοινώσει ακόμα και από το βήμα του τελευταίου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού Νόμου του ΕΤΕΑΜ 997/1979 άρθ.3, η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική και επιβεβλημένη. Τούτο δε διότι ο ασφαλιστικός μας φορέας δεν είναι σε θέση να χορηγεί παροχές ισοδύναμες με εκείνες του ΕΤΕΑΕΠ (διαβάστε την υπ’αριθμ. 22-38/4.9.18 Επιστολή των Συλλόγων μας προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Αιτιολογική Έκθεση και την Προτεινόμενη Διάταξη Ένταξης που συνέταξε ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης).

 Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από χθες (Τρίτη 4/6) υφίσταται μία σημαντική εξέλιξη στο μείζον θέμα της επικουρικής μας ασφάλισης. Το αίτημα των ασφαλισμένων της Εθνικής που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα με το επικουρικό τους ταμείο (ΛΕΠΕΤΕ), έγινε δεκτό από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πλέον βρίσκεται προ των πυλών η ψήφιση της τροπολογίας με την οποία θα ενταχθεί τοΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει ληφθεί αντίστοιχη απόφαση για να δοθεί λύση και στο τεράστιο πρόβλημα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και καθώς επίκειται η διάλυση της Βουλής εν όψει των εκλογών, τα περιθώρια πλέον είναι ασφυκτικά.

Την ταφόπλακα στις ελπίδες μας για αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ βάζει για μία ακόμα φορά η καταστροφική του διοίκηση που έχει οδηγήσει το Ταμείο σε μία δίχως αύριο περιδίνηση και τους ασφαλισμένους του σε απόγνωση:

–      Αδιαφορώντας για τη συστράτευση της πλειοψηφίας των Συλλόγων των Συνταξιούχων για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ που θα έδινε λύση στο μείζον πρόβλημα της επικουρικής μας ασφάλισης και αγνοώντας προκλητικά το συμφέρον των χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του ταμείου, η καταστροφική διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου που «εξαέρωσε» 55,5 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, επιμένει αδιάλλακτα στις θέσεις, διαφωνεί με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, έχοντας προειδοποιήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο ότι οποιαδήποτε ενέργεια ένταξης του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ είναι αντισυνταγματική και θα την προσβάλει δικαστικά.

Εντούτοις, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στη συνάντηση των Συλλόγων μας (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής, Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής, Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank) που αγωνιζόμαστε σε κοινό μέτωπο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης με τον κ. Πετρόπουλο στις 6/12/18, ο κ. Υφυπουργός μας είχε διαμηνύσει ότι θεωρούσε μοναδική λύση την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και ότι είχε ληφθεί οριστική κυβερνητική απόφαση για να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως είχε και την υποχρέωση να πράξει. Ωστόσο, με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και την επικείμενη διάλυση της Βουλής, τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και διαφαίνεται ότι δε θα δοθεί λύση για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για την οικογένεια των περίπου 10.000 μελών του Επικουρικού μας Ταμείου.

Υπό την πίεση των ραγδαίων αυτών εξελίξεων, οι Σύλλογοί μας ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον κ. Πετρόπουλο προκειμένου να μας ενημερώσει για το αν υπάρχει δυνατότητα στην τροπολογία που κατατίθεται για το επικουρικό ταμείο της Εθνικής να συμπεριληφθεί και το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Πετρόπουλος να φανεί συνεπής με τη δέσμευσή του.

Κύριε Πετρόπουλε, ελπίζουμε να σταθείτε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων, να φανείτε αντάξιος της εμπιστοσύνης που σας δείξαμε αυτό το διάστημα και πάνω από όλα να αφουγκραστείτε την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που βλέπουν να αδειάζει η κλεψύδρα και η επικουρική τους ασφάλιση να μετρά τις τελευταίες της ώρες…

Αναθέσαμε ήδη στον ασφαλιστικό μας σύμβουλο κ. Γιώργο Κουτρουμάνη να μελετήσει άμεσα την τροπολογία που κατατίθεται για την ένταξη του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ, ώστε να εξετάσουμε τι περιθώρια και δυνατότητες υπάρχουν έστω την ύστατη στιγμή να επιτύχουμε το στόχο μας που θα σημάνει τη διάσωση της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, έχοντας απέναντί μας δυστυχώς τη διοίκησή του, που αντί να έχει ως πρωταρχικό μέλημα το συμφέρον των ασφαλισμένων μελών του, κωφεύει στην επιθυμία τους για ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ…

Διαβάστε επίσης