Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΕ Κο Λ. Φραγκιαδάκη για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην έγκριση Ατομικών Δανείων Συνταξιούχων ΕΤΕ.

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Οι περισσότεροι από εσάς που σπεύσατε στο δίκτυο της Τράπεζας,  για να κάνετε αίτηση Ατομικού Δανείου Συνταξιούχου ΕΤΕ, ύστερα από την έκδοση της Εγκυκλίου Β 125/01.06.2017 και την σχετική μας ανακοίνωση, βρεθήκατε μπροστά σε δυσάρεστη έκπληξη, αφού το αίτημα σας απορρίφθηκε.

Δυστυχώς, μετά τη μεταφορά της διαδικασία έγκρισης αυτών των δανείων, όπως προβλέπει η εν λόγω Εγκύκλιος, από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας & του Ομίλου (004), στη Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής & Χρηματοδοτικών Προϊόντων Ιδιωτών (912), παρατηρείται σωρεία απορρίψεων, που δεν θα ήταν υπερβολή να σας πούμε ότι φτάνει το 98% των περιπτώσεων.

Για το θέμα αυτό είμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία με το Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ, προσπαθώντας να βρούμε λύση από κοινού.

Σημαντικό παραμένει ότι η όποια λύση δοθεί,  θα είναι στα πλαίσια της εξομοίωσης μας με του συνταξιούχους της ΕΤΕ, ένα κύριο και πολυετές αίτημα του Συλλόγου μας, το οποίο η Διοίκηση της Τράπεζας ικανοποίησε, εντάσσοντας τα μέλη του Συλλόγου μας στις ρυθμίσεις δανείων Συνταξιούχων ΕΤΕ. 

Έτσι σήμερα 28.06.2017 στείλαμε την παρακάτω επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ Κο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη:

Η Διοίκηση της ΕΤΕ ικανοποίησε το πολυετές αίτημα του Συλλόγου μας, για επέκταση των Ατομικών Δανείων σε όλους τους συνταξιούχους της πρώην ΕΑΕΔΟ.

28/06/2017                                             ΑΡ. ΕΞΕΡΧ: 357

Προς τον

Κύριο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη                                                                                                                       

Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας &  Ομίλου

 

Θέμα: Ατομικά Δάνεια Συνταξιούχων ΕΤΕ

Κύριε  Διευθύνοντα

Με την επιστολή μας αυτή, αφού πρώτα σας ευχαριστήσουμε για την  ικανοποίηση του αιτήματός μας, αναφορικά με την ένταξη των μελών του Συλλόγου μας στις λύσεις  που δόθηκαν για τις ρυθμίσεις δανείων των  συνταξιούχων της Τράπεζας,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει στην έγκριση Ατομικών Δανείων Συνταξιούχων ΕΤΕ.

Μετά την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων Β 123/26.05.2017 & Β 125/01.06.2017,με τις οποίες μεταφέρεται η διαδικασία έγκρισης αυτών των δανείων, από τη Διεύθυνση  Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας & του Ομίλου (004), στη Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής & Χρηματοδοτικών Προϊόντων Ιδιωτών (912), παρατηρείται σωρεία απορρίψεων, που δεν θα ήταν υπερβολή να σας πούμε ότι φτάνει το 98% των περιπτώσεων.

Οι απορρίψεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με κακή συναλλακτική συμπεριφορά των αιτούντων και  καθυστερήσεις αποπληρωμής σε προϊόντα της Τράπεζας, αλλά έχουν να κάνουν  με το  αυτόματο σύστημα αξιολόγησης  αιτημάτων της Λιανικής Ιδιωτών, που δεν αναγνωρίζει τους συνταξιούχους ΕΤΕ και λειτουργεί με αυστηρά οριοθετημένα  κριτήρια, όπως αυτά ισχύουν για οποιονδήποτε ιδιώτη πελάτη της Τράπεζας.

Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η απογοήτευση των συνταξιούχων Συναδέλφων μας και το  πλήγμα που δέχεται η αξιοπρέπειά τους, όταν απορρίπτονται αυτόματα ακόμη και αιτήματά τους για Επαναχορήγηση  Ατομικών Δανείων, παρότι οι ίδιοι, παρά  τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν μέσω πολυετούς οικονομικής κρίσης, συνειδητά και υπεύθυνα εξυπηρετούν αδιαλείπτως τις οφειλές τους προς την Τράπεζα, έχοντας την εταιρική κουλτούρα του υπαλλήλου – συνταξιούχου της Εθνικής Τράπεζας.

Γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΤΕ, με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε κοινά θέματα, σας ζήτησε να ορίσετε συνάντηση, με την από 26.06.2017 επιστολή του, προκειμένου να συζητηθεί  το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Σας παρακαλούμε θερμά να παραστεί και ο Σύλλογό μας στην συνάντηση αυτή, με σκοπό την εξεύρεση λύσης, με δεδομένο ότι η Τράπεζα πάντα επιδείκνυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για το προσωπικό της, εργαζόμενους και συνταξιούχους, που όλοι μαζί απαρτίζουμε  την μεγάλη οικογένεια της ΕΤΕ.

                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

      Αγγελική Οικονόμου          Ευαγγελία Μερκούρη

 

Κοινοποίηση:

Κο Πέτρο Φουρτούνη, Γεν. Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας & Ομίλου

Κα Κων/να Δρούγκα, Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ

 

Διαβάστε επίσης