Ενωμένοι συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την Επικουρική μας Ασφάλιση!!

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018,ημερίδα ενημέρωσης συνταξιούχων και εργαζομένων, που κατέκλυσαν την αίθουσα της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος», με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. 

Την ημερίδα ενημέρωσης  είχαν  συγκαλέσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής, ενώ συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας, Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank, Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής.

Εκ μέρους των Συλλόγων μίλησαν κατ’ αρχήν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, δηλαδή ο Πρόεδρος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων Συλλόγων, δηλαδή  η Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην  Εθνοκάρτας συναδέλφισσα Αγγελική Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank συνάδελφος Κώστας Κέντρος.

Στην εκδήλωση, ο νομικός συνεργάτης της Ιονικής Ενότητας κ. Κωνσταντίνος Κατσακιώρης, ανέλυσε το νομικό σχεδιασμό και τις επικείμενες ενέργειες που έχουμε αποφασίσει από κοινού οι Σύλλογοι, προσδιορίζοντας ως άμεση προτεραιότητα την κατάθεση προσωρινής διαταγής για την αναστολή διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκαλέσει η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τις 5/8 (!!!!) , η οποία θα εκδικαστεί την Τετάρτη 18/7, στις 12:30 μ.μ. στο κτίριο 5 των Δικαστηρίων στην Ευελπίδων.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο ασφαλιστικός σύμβουλος της Ιονικής Ενότητας, τέως Υπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης,  που ανέλυσε ενδελεχώς και υπεύθυνα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διασφάλισης και διάσωσης της Επικουρικής μας Ασφάλισης.

Στο τέλος της διαδικασίας, οι κκ. Κουτρουμάνης και Κατσακιώρης απάντησαν στις ερωτήσεις των συναδέλφων, που έδωσαν μαζικά το παρών στη συγκέντρωση.

Συνάδελφοι, καλείσθε σε αγωνιστική ετοιμότητα!!

Διανύουμε την πλέον κρίσιμη και αποφασιστική περίοδο για το μέλλον της Επικουρικής μας Ασφάλισης, καθόσον οι εξελίξεις του αμέσως επόμενου διαστήματος θα κρίνουν την επιβίωση και την προοπτική της.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Επικουρική μας Ασφάλιση να χαθεί  χωρίς να αγωνιστούμε και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε τη μαζική και δυναμική υποστήριξή σας!

Είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται για να ανατραπεί η καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

Είναι αυτοί που εξανέμισαν τα χρήματα των ασφαλισμένων, πετώντας κυριολεκτικά 55,5 εκ. € στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής και τώρα προσπαθούν να παρακάμψουν την 2724/2018 Απόφαση του Εφετείου που ακυρώνει το καταστατικό – τερατούργημα και να το επαναφέρουν από την πίσω πόρτα, προκηρύσσοντας κατακαλόκαιρα εκλογές και τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου!

Είναι αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, να διασώσουν τους εαυτούς τους από τις προφανείς ευθύνες τους για την εξανέμιση των αποθεματικών του Ταμείου με την παραπάνω επένδυση στην Τράπεζα Αττικής, για την οποία έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά!

Πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στο Ταμείο και να διενεργηθούν εκλογές  που θα αναδείξουν μία νέα διοίκηση που θα αποφασίσει για το μέλλον του και κυρίως θα υλοποιήσει τον καθολικό στόχο της υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διασφάλισης και διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης.

Κανείς δε δικαιούται να αδιαφορήσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου ενωμένοι να διασώσουμε την επικουρική μας ασφάλιση!

Η υπόθεση της επικουρικής μας ασφάλισης είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας, αλλά και τους καθενός προσωπικά!

Την Τετάρτη 18/7 ώρα 12:30 μ.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 5) εκδικάζεται η αίτηση για την αναστολή της Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκαλέσει κατακαλόκαιρο η καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Όλοι οι συνάδελφοι που έδωσαν το παρών στη χθεσινή ημερίδα εξέφρασαν την επιθυμία να δώσουν δυναμικό παρών στη διαδικασία της εκδίκασης

Εσύ θα λείπεις;;;;

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης