Το υπουργείο κάλεσε σε τριμερή εταιρία που “απαγόρευσε” τις συλλογικές συμβάσεις στους εργαζομένους της

Εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Το υπουργείο εργασίας ενημέρωσε γνωστή Εταιρία Προσωπικής Απασχόλησης (πρόκειται για εταιρία που μεσολαβεί μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη) ότι απαγορεύεται να μην υπογράψουν συλλογική σύμβαση με τους εργαζομένους της και συγκάλεσε τριμερή.

Την Τετάρτη το news247.gr, σας ενημέρωσε για την καταγγελία που έφτασε στο Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, μεγάλη εταιρία ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι δεν μπορούσαν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την εργοδοτική οργάνωση στην οποία ανήκει η εταιρία, ενώ οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. 

Η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο χώρο της Προσωπικής Απασχόλησης (υπενοικίασης εργαζόμενων για να το πούμε απλούστερα) και έχει στο πελατολόγιό της κολοσσούς της ελληνικής αγοράς, ακόμα και κάποιες από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τις οποίες προμηθεύει με φθηνό, κατά κύριο λόγο, εργατικό δυναμικό. 

H υπόθεση είχε και σημαντική εξέλιξη. Στο υπουργείο εργασίας θορυβήθηκαν μετά την καταγγελία, έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις, συμβουλεύτηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και “έδεσαν” το ζήτημα από παντού.

Παράλληλα, αφού γνωστοποίησαν ότι αυτό που ισχυρίστηκε η εταιρία απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς, κάλεσαν εργοδοσία και εργαζόμενους σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο για την προσεχή Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θα παραστούν στη συνάντηση, η εργοδοτική πλευρά δεν έχει μέχρι στιγμής γνωστοποιήσει το τι θα πράξει.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης